Woonstijl uitgelicht: Moderne stijl

Woonstijl uitgelicht: Moderne stijl

Woonstijl uitgelicht: Moderne stijl 300 225 Patty

Living wit 300x225 1Een van de betekenissen van ‘modern’ volgens de Van Dale is “op de manier van onze tijd”. In de wereld van interieur stijlen komt modern vaak neer op strakke vormen, grote meubelstukken en simpele kleuren zoals wit of zwart. Dit betekent dus dat ruimtes niet gevuld worden met veel kleine frutsels, of ruimtes zo gevuld met meubelen dat het moeilijk word om door de kamer te lopen. Vaak worden lege oppervlaktes op de grond en muren afgewisseld met grote tafels en strakke witte kasten, met een paar grote lijsten aan de muur.

Tegenwoordig worden er vele moderne meubelen aangeboden en is er ruime keuze. In veel gevallen zijn deze meubelen wit van kleur, maar zie je ook vaak grijs, zwart of zelfs rood of opvallend oranje. Om je eigen woonruimte modern in te richten is er op het gebied van bankstellen ook genoeg keuze. Er zijn qua bankstellen de simpele strakke banken. Hierbij zie je alleen vaste kussens voor de zitting en de rug, daarnaast zijn de armleuningen eventueel de poten zichtbaar. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer moderne stijl banken met verstelbare hoofdsteunen of extra rechte gestikte lijnen. In de moderne stijl worden voornamelijk banken gebruikt van (kunst)leer.

Oranje living 300x225 1Omdat veel mensen een echt moderne inrichting vaak te steriel vinden overkomen word de moderne stijl ook vaak gecombineerd met andere stijlen. Zo kan worden gekozen voor wat meer kleurrijke en kleinere accessoires of een houten bijzettafel. Dit is makkelijk aan te passen wanneer je na een aantal maanden erachter komt dat de moderne stijl toch niet bij jouw “thuis gevoel” past. Wanneer je van tevoren al graag een knusser gevoel wilt creëren zonder te veel poespas kun je ook bijvoorbeeld een bankstel van stof met losse kussen uitzoeken als contrast of zelfs een bank in ouderwetse stijl maar van leer. Let er wel op dat het contrast niet te groot wordt, om te voorkomen dat de woonkamer geen geheel meer lijkt. Om te testen of dit past kun je bijvoorbeeld een collage maken met de meubelen die je in gedachten hebt.