Waarop moet ik letten bij het kopen van een nieuwe bank?

Waarop moet ik letten bij het kopen van een nieuwe bank?

Waarop moet ik letten bij het kopen van een nieuwe bank? 300 207 Patty

Het kiezen van een nieuw bankstel klinkt gemakkelijk toch? Toch komt het regelmatig voor dat kopers al snel niet tevreden zijn met de gekozen bank. Er zijn meer belangrijke aspecten dan alleen de kleur en hoe comfortabel de bank zit.

Let dus ook op andere aspecten voor je een nieuwe bank koopt.

De grootte

woonkamer bankstellen 300x207 1

Een van grootste fouten die mensen kunnen maken bij het kiezen van een nieuw bankstel is dat deze te groot of juist te klein is voor de ruimte. Een klein bankstel in een kleine ruimte kan juist benadrukken hoe klein de woonkamer is. Een wat grotere bank geeft een gevoel dat ook de ruimte groter is. Het is wel belangrijk om niet te overdrijven en nog genoeg ruimte over te laten om langs en eventueel om de bank te kunnen lopen.

Leer of stof

Die wit leren bank ziet er geweldig uit in de showroom, maar als je bijvoorbeeld vaak spijkerbroeken draagt is het een lastige klus de bank mooi wit te houden. Leer is makkelijker schoon te houden dan een stoffen bank, dus als je graag een lichte kleur wilt is leer waarschijnlijk wel de beste keuze. Om de bank mooi te houden kun je bijvoorbeeld deze leder reiniger gebruiken.

Stof is daarentegen verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen en kan knusser overkomen. Belangrijk is om te bepalen of je de hoes wilt kunnen verwijderen en dus makkelijk kunt wassen. Dit kan erg handig zijn als je kleine kinderen heb rondlopen of huisdieren.

Wit bankstel 300x200 1
Interieurstijl

Heb je een industriële woonkamer of juist een klassieke uitstraling? Het model van je nieuwe bankstel kan hier aan toevoegen of de gewenste sfeer juist teniet doen. Let dus op de stijl meubelen die je in huis wilt hebben.

Heeft de bank kleine houten pootjes of juist hoge metalen? Een iets hogere bank kan een gevoel van extra ruimte creëren. Voor een klassieke uitstraling wil je juist misschien stof gedrapeerd tot aan de grond. Je wilt er zeker van zijn dat het bankstel niet alleen qua maat past in de woonkamer, maar ook past bij de stijl die je probeert te bereiken.

Extra tips voor het kiezen van een nieuwe bank

Zorg voor comfort: Je zult waarschijnlijk vele uren doorbrengen op deze bank, dus let erop dat de bank past bij hoe jij lekker zit of eventueel ligt.

Let op de vloer: De kleur van de vloer en ook de andere meubelen worden met de bank gezien als een geheel in het interieur.

Neutrale kleur: Een neutraal gekleurd bankstel met geen of minimaal patroon past bij de meeste interieurstijlen. Het blijft ook goed passen als je smaak en interieurstijl met de tijd verandert.

Je krijgt waar u voor betaalt: De ene bank kan meer kosten dan de andere, maar denk eraan hoe vaak u het zult gebruiken en hoeveel het kost de bank te vervangen. Iets meer investeren voor een betere kwaliteit bankstel, welke veel langer mee gaat dan een goedkope, betaalt zich terug met de jaren.