Waarom is eco-leer de juiste keuze voor mijn bankstel?

Waarom is eco-leer de juiste keuze voor mijn bankstel?

Waarom is eco-leer de juiste keuze voor mijn bankstel? 2560 1706 Patty

Je bank is het meest gebruikte meubel in huis. Je zit er op, je ligt erop en soms ben je ervan overtuigd dat je niet voldoende beweegt omdat je zo vaak op de bank zit. Het maakt daarom heel erg uit welke bankstof jij kiest! Hieronder geef ik een paar goede redenen waarom eco-leer veel voordeliger is dan gewoon leer.

Wat is eco-leer of eco-leder eigenlijk?

Eco-leer is een volledig recyclebaar synthetisch leren materiaal gemaakt van plantensoorten zoals katoenzaad, sojabonen of aardappelzetmeel, die in de fabriek worden verwerkt tot ongeveer hetzelfde gewicht en andere eigenschappen van leer. Het ziet eruit als leer, maar dit is het dus niet.

Een paar voordelen van een eco-leren bankstel zijn:

  1. Gemakkelijk schoon te maken. Je gebruikt een doekje en doet er alleen wat water op. Meer is niet nodig.
  2. Vochtbestendig. Dus als je een natte doek op de bank legt, gaat het er niet in zitten.
  3. Eco leder is anti allergisch. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met een allergie en irriteert niet. Er worden geen giftige stoffen of chemicaliën toegevoegd aan de fabricage van eco-leer
  4. Eco leer heeft een langere levensduur dan stof of normaal leer. Dit maakt het duurzamer dan de andere opties en dus kun je lager van de bank genieten!
  5. Goedkoper dan echt leer. Eco leer is bijna niet te onderscheiden van echt leer maar wel met een duidelijk lager prijskaartje.

Alle voordelen die je maar zou willen! Zelfs de prijs is beter dan bij andere materialen.devon janse van rensburg Ff1EIg5xJ9s unsplash

Wat zijn de nadelen van eco-leer?

Een nadeel van eco-leer is dat het droog kan worden. Zorg ervoor om je bankstel regelmatig in de loop der jaren te wassen of schoonmaken met een speciale reiniger die hierop geschikt is.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bankstel met eco-leer?

Net als bij ieder bankstel wat je zou uitzoeken, let op de kleur en de maten. Eigenlijk is er verder geen speciale vereiste wanneer je op eco-leer zoekt.