Historie van de bank

Historie van de bank

Historie van de bank 300 200 Patty

Vandaag de dag is het moeilijk voor te stellen, maar zo lang worden banken eigenlijk nog niet gebruikt. Vroeger stonden er in huizen weinig meubels. Er was alleen een gezamenlijke ruimte om te eten. Om aan tafel te zitten hadden ze houten banken. Ook toen eenmaal de eerste sofa werd uitgevonden, werd het gebruik hiervan niet snel verspreid.

pexels photo 208296 300x200 1De sofa is voor het eerst uitgevonden in ongeveer 2000 v.C. Alleen de hele rijken gebruikten toen deze banken, denk bijvoorbeeld aan farao’s. Romeinen begonnen de bank, of eigenlijk meer een soort chaise longue, ook te gebruiken. De arme mensen moesten het doen met stenen bankjes. Rond de 6e eeuw stortte het Romeinse rijk in. Ook de bank raakte daarbij in de vergetelheid.

Aan het einde van de 16e eeuw werd de sofa opnieuw uitgevonden. Waarschijnlijk door mensen die nog nooit hadden gehoord van de banken die 1000 jaar eerder al bestonden. Deze banken waren nog niet erg comfortabel. De vulling bestond vaak uit haren van paarden of hooi en soms zelfs mos.

In de 19e eeuw werden banken pas comfortabel en ook mooi om te zien. De banken werden breed genoeg om eventueel op te kunnen slapen. Pas in de 20e eeuw konden ook de minder rijken een bank veroorloven en werd het standaard een bank in huis te hebben. Door het normaal worden van het hebben van een bank werden ze ook in minder opvallende vormen en stoffen gemaakt.

Vandaag de dag zijn banken in alle maten en vormen te vinden. Wel zo prettig om lekker zacht te kunnen zitten, in een stijl die bij jou past!

5 reacties

Reacties zijn gesloten.